Voor wie is Talent!nzet?

Talent!nzet is voor iedereen. Want iedereen heeft twijfels, iedereen komt vroeg of laat voor moeilijke keuzes, lastige situaties of problemen te staan en iedereen vraagt zich weleens af: wat kan ik in deze situatie anders doen?

In onze coachingpraktijk verwelkomen we alle soorten mensen: man, vrouw, jong, oud, met of zonder partner, joviaal, terughoudend, open, gesloten… Iedereen die bij ons komt is anders en van harte welkom. Maar één ding hebben ze gemeen: ze willen blij zijn met zichzelf en met het leven en ze willen de toekomst met vertrouwen en energie tegemoet zien. Wil jij dat ook? Dan ben je bij Talent!nzet aan het juist adres.

Een paar voorbeelden

Vind je het lastig om te bepalen of Talent!nzet iets voor je is?

Misschien herken je de volgende voorbeelden:

-       Je bent verdrietig of teleurgesteld en weet eigenlijk niet waarom.

-       Je zit in een crisis (relatie uit of baan kwijt) en denkt: ‘Hoe nu verder?’

-       Je wilt beter leren luisteren en communiceren.

-       Je wilt weten wat je talenten zijn en hoe je ze het beste kunt inzetten.

-       Je wilt van je angsten en onzekerheden af en meer zelfvertrouwen krijgen.

-       Je staat op het punt een hoofdstuk af te sluiten en vraagt je af: hoe nu verder?

-       Je hebt het gevoel dat je niet jezelf bent en wilt ontdekken wie je dan wél bent.

-       Je wilt ander werk, maar wat?

-       Je wilt meer plezier in het leven hebben.

-       Je wilt minder gestrest zijn en meer ‘go with the flow’.

-       Je denkt: het is mooi geweest, tijd voor iets anders. Maar wat?

-       Je voelt dat dit het moment is om het roer om te gooien, maar hoe? En wat?

-       Je voelt je niet (meer) thuis in je werk of je relatie, wat nu?

-       Je wilt jezelf accepteren zoals je bent of nog beter: je wilt blij zijn met wie je bent.

-       Je wilt je idealen verwezenlijken, maar weet niet hoe.

-       Je wilt je relatie nieuw leven inblazen en (opnieuw) uitvinden wat jullie bindt.

Met welke gevoelens en vragen je ook worstelt, met onze begeleiding zul je ontdekken welke talenten je hebt, waar je mogelijkheden liggen, wat je dromen en idealen zijn en hoe je ze zelf waar kunt maken.

Nog een paar voorbeelden

Zoals aan bovenstaande voorbeelden te zien is, is Talent!nzet echt voor iedereen.

Hier nog enkele concrete voorbeelden uit onze praktijk:

Jezelf wegcijferen

Rita: “We ontvangen regelmatig mensen die hoogsensitief zijn, zonder dat zij dit weten. Deze mensen doen in het leven vaak concessies en hebben weinig eigenwaarde. Ze maken het anderen graag naar de zin en komen aan hun eigen behoeftes en verlangens niet toe. Hooggevoelige mensen bewaren liever de ‘lieve vrede’ dan dat ze de - soms noodzakelijke - confrontatie aangaan. Dit kan lang goed gaan, maar op den duur ervaren deze mensen vaak dat ze niet happy (meer) zijn, omdat ze zichzelf teveel hebben weggecijferd. Dan begint de zoektocht naar wie ze zélf zijn en wat ze zélf willen. Er kan een nieuwe balans gevonden worden in leven, relaties en werk. Dat is een uitdaging en ook een prachtige ontdekkingstocht. De kracht van Talent!nzet is om de mensen daarbij te begeleiden en weer in hun eigen kracht te laten komen.”

Muur om je heen

Peter: “Veel mensen die bij ons komen hebben het één en ander meegemaakt. Sommigen hebben de draad opgepakt, terwijl anderen zijn blijven hangen in het verleden. Eén ding is zeker, een muur om je heen bouwen lijkt veilig, maar het belemmert je om écht te leven, écht te voelen en te genieten. Bij Talent!nzet kunnen we mensen leren om over de wrok heen te stappen. Om in te zien dat ze de ander niet kunnen veranderen, maar zichzelf wel. Bij Talent!nzet ontdekken ze dat ze wel degelijk de moeite waard zijn. Ook leren ze te vergeven. Het mooie van vergeving is – en dat weten niet veel mensen – dat je de ander er niet bij nodig hebt. Vergeving gaat erover dat je de verantwoordelijkheid voor je leven weer in eigen handen neemt. Mensen hopen op een beter verleden, maar een beter verleden bestaat niet. Zodra ze die hoop loslaten voelen ze zich opgelucht. We hebben daar een paar prachtige oefeningen voor die heel bevrijdend werken.”

Relatiecoaching

Rita: “Een relatie is continu aan verandering onderhevig: de kinderen worden groter, man of vrouw gaat meer of minder werken, man of vrouw krijgt andere hobby’s en interesses… Er zijn, kortom, redenen genoeg waardoor een relatie in een impasse kan komen. Relatiecoaching kan helpen die impasse te doorbreken. Vaak zijn er maar een paar sessies voor nodig. Ook hier gaat het erom inzicht te krijgen in jezelf en wat je wilt. Maar het gaat er ook om inzicht in de ander te krijgen en wat de ander wil. Door jezelf open te stellen en goed naar elkaar te luisteren - zonder oordeel te vellen, dat is heel belangrijk! - breng je in kaart welke patronen in de loop van de jaren zijn ontstaan en welke rol je daar zelf in hebt gehad. De volgende stap is om te benoemen wat wél goed gaat. Wat vind je wél leuk aan de ander? Door je bewust te worden van elkaars kwaliteiten kun je elkaar aanvullen. En een nieuwe invulling geven aan elkaars gezamenlijke behoeften en doelen.”

Wow-effect

Peter: “Ook veel jongeren weten ons te vinden. Jongeren moeten vaak voor hun achttiende al keuzes maken die een grote invloed hebben op de rest van hun leven. Dat is nogal wat. Extra moeilijk wordt het als datgene wat ze kunnen, hun talenten, en datgene wat ze willen, hun wensen, niet op één lijn liggen. Of als ze dénken dat het niet op één lijn ligt. Door het spelen van het Talentenspel laten we jongeren ontdekken welke talenten ze allemaal (nog meer) hebben en hoe ze die kunnen inzetten om hun dromen te verwezenlijken. Soms blijkt, door het graven in het onderbewustzijn, dat ze iets heel anders willen dan ze altijd dachten. Ook die uitkomst is prima. Want hoe het ook zij: het Talentenspel zorgt altijd voor het ‘Wow-effect’, dat is het moment waarop ze denken: ‘Ja, dat is het! En het is goed!’ Wij noemen dat ook wel ‘het moment waarop de speler zijn eigen grootsheid onder ogen ziet’. Zo mooi om mee te maken: je ziet iemand dan letterlijk en figuurlijk oplichten. Prachtig.”
 
Leven met een ziekte

Rita: “Wat voor mensen ontvangen we nog meer in onze praktijk? Mensen die al een circuit van psychologen en psychiaters hebben doorlopen, wat niet de uitkomst heeft gebracht waarop ze hoopten. Ook mensen met fysieke klachten, zoals migraine, chronische vermoeidheid, autisme of een burn-out kunnen bij ons terecht. We kunnen ze niet van hun kwalen afhelpen, maar wel leren er anders mee om te gaan. We reiken nieuwe mogelijkheden aan, zodat de ziekte niet langer hun leven bepaalt. ‘Het lijden wordt minder’ krijgen we geregeld als feedback en dat is natuurlijk heel fijn om te horen.”

 

Graag tot ziens bij Talent!nzet

De volgende stap naar een gelukkig leven