Wat is het Talentenspel?

Ben je nieuwsgierig en vind je het interessant om op een toegankelijke en speelse manier je sterke kanten te ontdekken? Dan het is Talentenspel iets voor jou. Het spel functioneert als het ware als je persoonlijke kompas, een hulpmiddel om te bepalen welke richting je in het leven wilt gaan. Het spel bestaat uit twee delen en wordt in minimaal twee dagdelen gespeeld, uiteraard onder deskundige begeleiding van Rita of Peter, beiden gecertificeerd talentencoach.

Hoe werkt het Talentenspel?

Door het spelen van het Talentenspel krijg je inzicht in de diepere lagen van jezelf: je talenten, je wijsheid en je diepste verlangens. Aan de hand van het spel kom je erachter hoe je in elkaar zit, waarom je de dingen doet zoals je ze doet en wat je nog  weerhoudt om je hart te volgen. Door middel van vragen en oefeningen duik je steeds dieper in je onderbewustzijn en ontdek je welke talenten je niet, teveel of te weinig hebt ingezet en wat je kunt doen om hier verandering in te brengen. Gaandeweg het spel komen de antwoorden als vanzelf naar boven en voel je letterlijk en figuurlijk de energie weer gaan stromen.

Spel één: je koninkrijk

Een belangrijk element van het spel zijn de archetypen. Er is een grote variatie aan archetypen, die elk symbool staan voor een talent. Jij als speler bent de koning of koningin van je eigen koninkrijk. Ook kies je twaalf archetypen (talenten) uit. De afbeeldingen op de kaarten verwijzen onbewust naar ervaringen in je leven en roepen daardoor herinneringen en emoties op. Gedurende het spel ontdek je welke talenten op de voorgrond treden, welke (te) bescheiden zijn, welke talenten goed samenwerken, welke juist niet en of er spanningen zijn tussen talenten. Het kan zelfs zijn dat één talent op de troon zit, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Al spelend wordt duidelijk hoe jij als koning(in) leiding geeft aan je talenten en krijg je inzicht in hoe je ze optimaal tot hun recht kunt laten komen. Spel één is afgerond als er een nieuw ‘innerlijk evenwicht’ en innerlijk leiderschap is ontstaan.

Spel twee: je levensboom

In het tweede spel maak je kennis met de diepere betekenis en mogelijkheden van je talenten. Ook ontdek je hoe je talenten samenhangen met je diepste zielsverlangens. Gaandeweg zullen de antwoorden op je vragen – over jezelf, je relaties, studie of werk – steeds duidelijker vorm krijgen. Tijdens het spel duik je steeds verder in je onderbewustzijn met als doel: het vinden van de verborgen schat. Die schat? Dat is jouw levensdoel. Op het moment dat je de schat vindt, zul je een gevoel van euforie ervaren. ‘Dit is het!’ Als je je levensdoel hebt gevonden, wordt duidelijk hoe je je talenten kunt inzetten om jouw persoonlijke levensmissie vorm te gaan geven. Nu je je doel voor ogen hebt, kun je (eindelijk) je eigen levenspad bewandelen en gaan doen wat je écht gelukkig maakt. Dit komt ook de mensen om je heen ten goede.

Voor wie is het Talentenspel?

Het Talentenspel is voor iedereen met levensvragen als:

-       Wat zijn mijn talenten en wat kan en wil ik ermee?

-       Doe ik het juiste werk?

-       Wat is de bedoeling van mijn leven?

-       Welke studie en beroep passen bij mij?

-       Hoe kan ik meer uit mezelf halen?

-       Wat kan ik doen om gezonde relaties op te bouwen en te behouden?

-       Hoe kan ik mezelf op een zinvolle manier voor anderen inzetten?

-       Hoe kan ik meer voldoening krijgen uit het werk dat ik doe?

-       Hoe verbeter ik mijn samenwerking met anderen?

Wat levert het Talentenspel op?

Het Talentenspel levert heel veel op. Een kleine greep:

-       weten wie je werkelijk bent en wat jouw doel in het leven is

-       weten wat je wilt en keuzes kunnen maken vanuit je hart

-       weten hoe je je talenten optimaal kunt inzetten voor jezelf, je relaties en de samenleving

-       een handleiding voor momenten waarop je (weer) voor een moeilijke keuze komt te staan

-       het vermogen om je leven vorm te geven zoals jij dat wilt

-       het besef dat je waardevol bent en dat ook jij een belangrijke rol in deze wereld mag en kan vervullen (en weten wat deze rol is)

-       blij zijn met wie je bent en tevreden zijn met het leven dat je leidt (of gaat leiden)

-       liefde en vriendschap van anderen (als je blij bent met jezelf, zijn anderen blij met jou)

-       liefde voor jezelf en enthousiasme over jezelf

Onze brochure over het talentenspel vind je hier.

Graag tot ziens bij Talent!nzet

De volgende stap naar een talentvol leven