Wie gingen je allemaal voor?

Met hun jarenlange ervaring hielpen Peter en Rita van der Laag al honderden mensen de juiste koers te bepalen. Een greep uit de reacties:

Maria:

"Rita is een échte, warme, eerlijke, invoelende en betrokken persoonlijkheid bij wie je je direct op je gemak voelt. Door de gesprekken met haar kreeg ik meer zelfvertrouwen, werd ik me meer bewust van mijn kwaliteiten en sta ik steviger in mijn schoenen. Rita, bedankt!"

Sander:

“Het spelen van het Talentenspel en de coachgesprekken hebben mij in positieve zin veranderd. Met als gevolg dat ook mijn directe omgeving anders naar me kijkt en lijkt ‘mee te veranderen’. Ze vinden me een prettiger persoon om mee om te gaan. Ze waarderen mijn rust in de gesprekken die we voeren, met name omdat ik beter in staat ben om naar anderen te luisteren. Conversaties kan ik nu zonder angst en zonder een ‘masker op te zetten’ aangaan, zonder te oordelen, maar door beter waar te nemen. Ik zou Talent!nzet zeker aanraden aan mensen die vastlopen in hun liefdes- of werkrelatie. Of die hun doel van het leven uit het oog zijn verloren. De coaches Peter en Rita van Talent!nzet zijn zeer warme mensen. Ze luisteren naar je verhaal en maken dan samen met jou een plan van aanpak. Nadat mijn gesprekken al lang waren afgelopen, zochten ze vrijblijvend contact met me om te vragen hoe ging. Door dit contact kreeg ik nog een paar adviezen. De relatie die is ontstaan voelt zeer prettig en vertrouwd. Peter en Rita, dank jullie wel en ‘keep up the good work!’”

John:

“TalentInzet heeft met Rita en Peter twee serieuze professionals met een goed luisterend oor, die laagdrempelig te benaderen zijn en flexibel zijn om afspraken mee te maken in de avonduren. Toezeggingen worden snel en correct nagekomen.

Ik vond het plezierig dat Rita mij op een “andere manier” naar mijzelf liet kijken en zich ook in de gedachten en meningen van mijn (ex-)vrouw wilde verdiepen. Hierdoor kon Rita mij redelijk onpartijdig bijstaan, om ingrijpende beslissingen voor de toekomst voor te bereiden.

Bijzonder vond ik dat Rita waagde om te twijfelen aan de diagnose “autisme PPD-NOS”, die ik opgestempeld had gekregen door een bekende instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Ik ga me nu zeker verder verdiepen in haar suggestie dat er mogelijk sprake is van “hooggevoeligheid” en niet van autisme.

Mensen die ook op zoek zijn naar begeleiding/coaching kan ik aanbevelen om eens vrijblijvend een afspraak bij Talent!nzet te maken. Je voelt dan al snel of er mogelijkheden zijn om jezelf op de goede weg te laten helpen.”

Margreeth:

“Door de gesprekken met Talent!nzet krijg ik een beter inzicht hoe ik in deze wereld sta, hoe ik zelf in elkaar steek en hoe ik bepaalde dingen anders kan zien en met deze gegevens sterker in mijn schoenen sta. Ik heb inzicht gekregen in wat ik eigenlijk wil en wat  ik niet meer wil.

Eigenlijk zou iedereen van de middelbare school een bezoek moeten brengen aan Talent!nzet, ik denk dat er dan veel leed bespaard blijft. Ook op hoge scholen en universiteiten gaat het vaak mis. Bijv: met studenten die hun propadeuse niet binnen twee jaar gehaald hebben en met hun handen in het haar zitten omdat zij hun studie moeten afbreken en het zien als falen. Zij moeten weer zelfvertouwen krijgen en inzien dat het nooit weggegooide jaren zijn.

Ik heb de gesprekken als zeer prettig ervaren, lekker relaxed en veilig. Ik gun het iedereen om het talentenspel te ervaren en door middel van de gesprekken hun voordeel daaruit te halen.”

Mariska: 

"Rita heeft veel geduld, inzicht en gevoel, en is een goede ‘spiegel’. Ze vult het niet voor je in, maar laat je zelf zoeken, wat soms lastig is, maar wel goed! Ook vond ik het heel erg fijn dat je bij bepaalde stukken voor mij meeschreef zodat je niet gestoord wordt om nog even aantekeningen te willen maken, maar door kan in het proces/gesprek. Het gebruik van het Talentenspel, maar ook de opstelling die je met mij deed was erg bijzonder en raak!

Ik heb voor mijzelf gekozen in die zin dat ik heb besloten een opleiding tot voedingscoach te gaan doen en dit als het mij goed bevalt, door te gaan in een opleiding tot epigenetisch therapeut welke goed aansluit bij mijn missie! Ik durf er nu ook ‘gewoon’ over te vertellen, dat ik dat graag wil. Mensen om mij heen accepteren beter/sneller dat ik echt wat anders wil en ga doen."

Arlene:

“Door de gesprekken die ik bij Rita heb gehad tijdens het Talentenspel ben ik anders naar mijn handelen en denken gaan kijken. Door dit spel ben ik mij bewust geworden van de talenten die ik bezit en hoe en wanneer ik deze inzet, hoe ze samenwerken en wanneer het inzetten van het ene talent niet noodzakelijk is als ik het andere talent al heb in gezet.
Voor mijzelf heb ik meer rust gevonden, ik mag best een keer mijzelf terugtrekken en even niet de enthousiaste danser zijn maar gewoon de verkenner die in mijn ogen wat meer op de achtergrond is.
Sterke kanten van Talentinzet vind ik de interesse die zij in mij tonen. Ik had het gevoel dat er oprecht naar mij geluisterd werd en de werkwijze heb ik als prettig ervaren.
Ik doe de opleiding Pedagogiek, met deze opleiding ben ik veel met mensen in contact. Daarom zou ik onder andere mijn studiegenoten aanraden om dit spel te doen.”

Anderen:

"De zeiltocht was een hoogtepunt!"

"Het Talentenspel geeft me heldere inzichten: wie spelen er allemaal in mij een rol. Ik voel goed aan wat wel en niet past bij de gesprekken van mijn Koningin met mijn Talenten"

"Rita heeft in de praktijk bewezen oog te hebben voor de kwaliteiten van anderen en deze te benutten. Zij heeft oog en oor voor de behoeften van mensen en weet voor hen kansen te creëren."

"Dankzij jou heb ik inzicht in mijn kwaliteiten en vertrouwen in mijn kunnen gekregen!"

"Jij hebt me meegegeven om vooral naar mijzelf te kijken en te ervaren dat als ik zèlf iets anders inzet er ook een andere reactie komt: de verandering zit in jezelf. Hierdoor voel ik mij zéér verrijkt!"

"Je hebt me geleerd weer te spelen, mijn houding te kiezen, mensen blij te maken en erbij te zijn. Zo ontzettend veel geleerd en geïnspireerd ben ik door jou."

"Het onmogelijke gebeurde: ik werd aangenomen! Ik wil je enorm bedanken voor je inspiratie, kennis en vertrouwen wat je in mij gesteld hebt. Dankzij jou heb ik de stappen gezet om tot hier te komen."

"Er is nu weer werkplezier en verdieping. Ik wil je bedanken voor jouw rol in mijn leven!"

"Mede dankzij jou ben ik een nieuw leven begonnen. Dat zal ik nóóit vergeten!"

"Enorm bedankt voor al je steun in het afgelopen jaar; dit was voor mij onmisbaar!"