Talent!nzet

Mensen begeleiden om te worden wie ze werkelijk zijn en te doen waar ze echt goed in zijn. Dát is de grote passie van Peter en Rita van der Laag. Met hun jarenlange ervaring op het gebied van persoonlijke groei, (privé- en werk-)relatiecoaching en talent-ontwikkeling hielpen ze al honderden mensen de volgende stap te zetten.

Rita

Als iemand gespecialiseerd is in persoonlijke ontwikkeling, relaties en communicatie dan is het Rita wel. Jarenlang werkte ze als manager leren & ontwikkeling bij allerlei zorginstellingen en leidde ze niet alleen de organisatiegroei in goede banen, maar ontfermde ze zich ook over de ontplooiing van teams en teamleden. In 1996 vestigde Rita zich als zelfstandig coach. In die rol begeleidde ze veranderingsprocessen bij tal van organisaties en coachte daarbij zowel directieleden en leidinggevenden, als medewerkers.

Persoonlijke zoektocht

Ondertussen stond ook Rita’s persoonlijke leven in het teken van persoonlijke groei. Ruim twintig jaar lang verdiepte ze zich via opleidingen, zelfstudie en workshops in allerlei methoden die mensen helpen het beste uit zichzelf te halen. “Als coach was ik daar natuurlijk uitermate in geïnteresseerd”, vertelt Rita. “Maar ik had ook zelf het gevoel dat er meer in me zat dan eruit kwam. Ik voelde dat ik veel meer potentie had en wilde erachter komen wat het was.” Die persoonlijke zoektocht leverde Rita kennis en ervaring op tal van gebieden, zoals talentmanagement, NLP (neurolinguistisch programmeren), enneagram coaching, systemisch werken & het coachen van processen, ontwikkelingspsychologie en energetisch werken. Daarnaast volgde ze leiderschapsopleidingen bij onder andere Eric Schneider, Willem Glaudemans, Stephen Covey en de Dalai Lama.

Thuiskomen

In een moeilijke periode in haar leven, waarin ze de nodige tegenslagen te verwerken kreeg en voor pijnlijke keuzes kwam te staan, wist Rita zich overeind te houden en trouw aan zichzelf te blijven. Rita: “Het was soms niet makkelijk om voor mezelf te kiezen, maar ik heb er nooit spijt van gehad. Het heeft juist veel opgeleverd. Het gevoel thuis te komen bij mezelf, meer zelfvertrouwen, een gevoel van eigenwaarde, liefde en noem maar op. Langzamerhand ben ik me als coach steeds meer op particulieren en relaties gaan richten. Waarom? Omdat ik anderen dit gevoel van ‘thuiskomen’ ook zo gun. Dat kan trouwens ook prima binnen een relatie. Zodra partners (weer) inzien waar het werkelijk om gaat, kunnen ze (weer) naar elkaar toegroeien. Het geeft me ontzettend veel voldoening om mensen weer in zichzelf, in elkaar en in het leven te laten geloven. Ik heb ontdekt dat daar mijn kracht ligt en dat ik er zelf ook veel energie van krijg.”

Peter

Peter werkte ruim twintig jaar als natuurkundig ingenieur, projectleider, onderzoeker en uitvinder in de energiesector. Eén van de hoogtepunten uit zijn carrière was de eerste Nederlandse waterstof- en brandstofcelbedrijfsauto, de HydroGEM, die hij samen met zeventien enthousiaste mannen en vrouwen ontwikkelde. Anderhalf jaar lang werkte Peter keihard om het waterstofproject tot een goed einde te brengen. En met succes: de auto werd tentoongesteld en gedemonstreerd in Brussel en op de AutoRAI en kon op belangstelling rekenen van de internationale pers. Daarnaast was hij betrokken bij vele andere (inter)nationale projecten op het gebied van innovatieve brandstofceltoepassingen. 

Tijdens zijn loopbaan ontpopte Peter zich als een echte people manager. “Mooie en aansprekende resultaten bereik je alleen als de teamleden goed samenwerken,” vertelt hij. “Een goede onderlinge sfeer stond bij mij hoog in het vaandel. Een sfeer waarbij iedereen de ruimte kreeg om zijn persoonlijke talenten in te zetten en waar waardering voor de ander werd uitgesproken. Ook in een werkrelatie gaat het immers om geven en nemen.”

Ontdekkingsreis

Net als Rita volgde Peter naast zijn werk tal van opleidingen, trainingen en workshops. Niet alleen om zijn functie beter te kunnen uitoefenen, maar ook om zich op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Talentmanagement, NLP, strategic decision analysis, time management, Leiderschap in Bewustwording, … het zijn slechts enkele fragmenten uit Peters individuele ontdekkingsreis. Peter kwam tot het besef dat het tijd was geworden om keuzes te maken waar hij gelukkiger van werd. Het roer ging om, eerst privé en later ook in werk. Een nieuwe start werd gemaakt en nieuwe deuren openden zich!

Nieuw leven

Peter leerde Rita kennen en samen hebben zij lange, verre zeiltochten over zee gemaakt. "En we zijn in het huwelijksbootje gestapt. Een prachtige tijd. Een nieuwe realiteit, waarin we leerden wat we niet langer wilden en wat we echt belangrijk vinden. Een veilige thuishaven creëren, ook voor de kinderen, met rust en ruimte om te doen wat echt bij me past, zoals pianospelen, fotograferen en natuurlijk zeilen."

Innerlijke rijkdom

Na het ervaren van zoveel vrijheid en mede dankzij het Talentenspel onder de bezielende leiding van Willem Glaudemans, gevolgd door de opleiding tot gecertificeerd talentencoach, begon de toekomst voor Peter en Rita zich langzaam maar zeker af te tekenen. “We wilden graag onze gezamenlijk kennis en ervaring op een positieve manier inzetten”, vertellen ze. “We waren zoveel rijker geworden door wat we hadden meegemaakt en geleerd. Dat wilden we met anderen delen.” Zo gezegd, zo gedaan. In 2011 startten Peter en Rita hun coachingpraktijk Talent!nzet.

 

Graag tot ziens bij Talent!nzet

De volgende stap naar een rijker innerlijk leven