Hoe werkt Talent!nzet?

Kennismakingsgesprek

We beginnen altijd met het kennismakingsgesprek. Door de juiste vragen te stellen en vooral goed te luisteren, komen we er samen met jou achter waar je knelpunten liggen. Wat brengt je hier? Wat houdt je bezig? Tegen welke hindernissen loop je (telkens) aan in je werk of relaties? Wat gaat goed? Wat kan anders? Wat motiveert je? In het eerste gesprek stellen we heel veel vragen. Dat werkt heel verhelderend. Voor ons, omdat we zo een duidelijk beeld krijgen van wie je bent en wat je wilt. Maar ook voor jou. Want alleen al door je emoties, ergernissen en verlangens hardop uit te spreken kom je tot nieuwe inzichten. De volgende stap naar je nieuwe ‘ik’ is gezet.

Route uitstippelen

Aan de hand van het eerste gesprek brengen we de aanpak in kaart die jou naar je doel toe brengt, de mens te worden die je wilt zijn. Dit traject is voor iedereen anders. Met onze jarenlange ervaring als coach kunnen we precies de route uitstippelen die bij jou past. Concreet betekent dit dat we uit alle coachingvaardigheden die we in de loop der jaren hebben vergaard – denk aan dieptepsychologie, vergeving, levensthema's, emotionele ontwikkeling, meditatie, neurolinguïstisch programmeren (NLP), talentmanagement, leiderschapsontwikkeling – precies die elementen pakken die bij jou passen. Je volgt dus altijd een unieke aanpak die op jouw persoonlijkheid en situatie is toegespitst.

Talentenspel

Eén van de methodes waar wij van Talent!nzet graag mee werken is het Talentenspel. Dit is een praktische, toegankelijke, speelse, maar ook intensieve methode om inzicht te krijgen in de diepere lagen van jezelf: je talenten, je wijsheid en je diepste verlangens. Aan de hand van het spel kom je erachter hoe je in elkaar zit, waarom je de dingen doet zoals je ze doet en wat je nog weerhoudt om je hart te volgen. Door middel van vragen en oefeningen duik je steeds dieper in je onderbewustzijn en ontdek je welke talenten je niet, teveel of te weinig hebt ingezet en wat je kunt doen om hier verandering in te brengen. Het spel brengt je in contact met diepere lagen van je zelf. Gaandeweg het spel komen de antwoorden als vanzelf naar boven en voel je de energie weer gaan stromen waardoor je meer in je kracht komt.

Het spel bestaat uit twee delen en wordt in minimaal twee dagdelen gespeeld, uiteraard onder deskundige begeleiding van Rita of Peter, beiden gecertificeerd talentencoach.

Binnen of buiten

Het belangrijkste van het coachingtraject is dat je je op je gemak voelt. Daarom geven we je bij Talent!nzet graag de keuze: wil je een vrouw of man als coach? Wil je dichtbij huis blijven of liever iets verder weg? Geef je de voorkeur aan een rustgevende ruimte binnen of wil je de wind door je haren voelen? Bij Talent!nzet kan het. Wij coachen in ’t Veld. Daarnaast beschikken we over een kajuitzeilboot waarmee we het ruime sop kunnen kiezen. Het water, de prachtige vergezichten en de ongedwongenheid aan boord halen het beste uit jezelf naar boven. Maar misschien spreekt een wandeling je meer aan. Ook dat behoort tot de mogelijkheden. We zoeken graag met jou de natuur op. Het bos, het strand, de polder… kies maar uit. Er is zoveel moois te ontdekken. Buiten, maar zeker ín jezelf.

Hoeveel sessies?

Hoeveel sessies heb je nodig om je bestemming te bereiken? Dat is per persoon verschillend. Over het algemeen kom je met twee tot drie bijeenkomsten een heel eind. Sommigen hebben aan een paar sessies genoeg, anderen hebben er meerdere nodig. Na een paar maanden bellen we om te vragen hoe het gaat. Zijn er nog zaken waar je tegen aan loopt? Kunnen we nog iets voor je doen? Veel mensen vinden het prettig om nog een keer terug te komen, om weer even alle puntjes op de i te zetten.

 

Graag tot ziens bij Talent!nzet

De volgende stap naar je eigen bestemming